CANADA


© https://www.cia.gov/index.html

Bezoek aan Canada in 1999,

gelukkig dit jaar niet zo'n lange vlucht.
Ook deze reis is uitgezocht, met behulp van internet, boeken en het lezen van verschillende reisgidsen om de route een beetje te bepalen. Onze keus viel op de oostkust.

We zijn begonnen in Toronto en ook weer geëindigd in Toronto.

Veel van de steden en de natuur bewonderd in Canada, maar gelukkig is hier niet alles zoals in Amerika aangelegd. De natuur is hier nog echt natuur.

Een beknopte reis beschrijving volgt hieronder:

Van Amsterdam gevlogen naar Toronto.
De huurauto opgehaald en naar het hotel gereden om heerlijk te relaxen.

De volgende dag op stap met de auto richting Casa Loma, dit is Toronto's Majestic Castle.
Vanuit Toronto rijden wij richting Huronia Historical Parks, dit is een zeer leuk park over de eerste bewoners van Canada. Dit park is zeer in trek bij scholen uit de regio.

Onderweg natuurlijk lekker genieten van de beginnende Indian Summer. Dit fenomeen komt voor aan de oostkust van Canada en Amerika.

Aangekomen in het Algonquin Provincial Park hebben we eerst even wat gegeten en gedronken.
Daarna zijn we met de auto het park gaan bekijken. Ook hebben we zelfs een trail gelopen waar je een vergunning voor nodig had. Hier kwamen wij achter toen we terug kwamen en het bord hadden gelezen. (gelukkig zijn we niet gecontroleerd)

In Ottawa hebben we onder andere een bezoek gebracht aan de zeven sluizen, en aan Parliament Hill de Canadese eerste en tweede kamer.

In Montréal hebben wij een bezoek gebracht aan het olympisch dorp, en natuurlijk de Victoriaanse huizen bekeken die nog in deze stad staan.
Ook een bezoek aan de Notre Dame van Montréal mag niet onbreken.

Onderweg kwamen wij nog langs een canyon die in Sainte-Anne ligt. Deze canyon is wel geen Grand Canyon maar toch de moeite waard, al was het alleen al door de lange hangbrug.

In Montmorency is de Chute-Montmorency deze waterval is veel hoger dan de Niagara Falls. Je kunt met de trap helemaal omhoog en natuurlijk ook naar beneden. Ook kun je met een kabelbaan omhoog en met de trap naar beneden. (de keus is aan jezelf)

In Québec is natuurlijk ook zeer veel te zien, zoals een oude militaire kazerne die nu nog in gebruik is.
In oud Québec kun je een bezoek brengen aan het provinciaal parlementsgebouw.

Ook 1000 islands mag niet onbreken in het reisschema. Je komt woorden te kort.

En natuurlijk mag een bezoekje aan de wereldberoemde Niagara Falls niet onbreken. Via de rainbow bridge hebben we een uitstapje gemaakt naar het Hard rock café aan de Amerikaanse kant. Let wel op dat je moet betalen en je krijgt te maken met de douane.
Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de Skylon tower met zijn panorama terras.

In heel Ontario kun je Mennonieten tegenkomen die zich nog steeds verplaatsen met paard en wagen.

Voor meer info over Canada klik je hier.

TOP

 
  © webdesign by www.diocol.nl 2005